Virüs Tulumu

Virüs Tulumu


Virüs Tulumu 

Günümüzde virüs tulumunun kullanılmasındaki amaç çalışılan alandaki sıvı, katı kimyasallar, havada uçuşan maddeler, zehirsiz sıvılar, yağlar, tozlar ve lifler gibi kirliklere karşı koruma sağlamak için kullanılır. En çok virüs tulumu laboratuvarlar, hastaneler ve olay yeri inceleme yerlerinde tercih edilir. Özellikle giysi elyafları, deri, saç ve döküntü gibi kirli tabakaları durdurma amaçlı bu tür giysiye ihtiyaç duyulur. Bazen bu tür sorunlara rağmen bu giysilerin kullanılması koruma görevi görmez. Seçilen giysinin gerçekten iyi bir derecede koruma sağladığından emin olunması gerekir.



Virüs Tulumu Nasıl Seçilmeli Ve Kullanılmalı

Virüs tulumu seçiminde beden ölçünüze göre uygun bir tulum tercih ettiğinizde hem daha rahat hareket etmeniz kolaylaşır. Hem de üstün bir koruma sağlamış olur. Yanlış tulum bedeni seçimi ölümcül sonuç yaratabilir. Çünkü büyük bir beden seçimi sonucunda ürün makinenin  altına sıkışabilir, küçük olursa yırtılabilir ya da hareket etme konusunda zorluk yaşatabilir. Doğru tulum seçiminde yalnızca doğru koruma değil ayrıca kişiye uygun olup olmaması da önemlidir.

Virüs Tulumu Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir

Koruma bariyerinin olup olmamasına, giysinin ne kadar sağlam olduğuna, giysinin ne kadar kaliteli bir malzemeden yapılmış olmasına özellikle fermuar, dikiş, beden ve konfor gibi unsurlara, giysilerin kullanıcı dostu olup olmamasına, çevreye uyumlu olmasına bunun için de imha etme işleminin güvenilir ve uygun maliyetli olması gerekir. Yalnızca tulum seçiminde fiyata göre hareket edilmemelidir. Tulum analiz edildiği zaman ve gerekli olan bütün şartları karşıladığında, çalışma koşulu yerlerinde kullanım testine tabi tutulmalıdır. Bütün bu gerekli durumlara dikkat edilmesi gerekir.

Virüs Tulumu Nasıl Giyilir?

Virüs tulumunu günlük kıyafetlerin üzerine giyerken nasıl giyileceği çok dert edilmemelidir. Fakat bu kıyafeti giyerken belli başlı bir özen göstermek gerekir. Çünkü giysi doğru bir biçimde giyilirse giysinin koruma performansı da o kadar etkili olur. Uygun bir giysi seçildikten sonra kullanılacak yerin özel giyinme odasında ürün giyilmelidir. Iş yaparken engel olabilecek her şey ceplerden çıkarılmalı ve güvenli bir ortama bırakılarak ona göre işe başlanır.


Virüs Tulumu Nasıl Çıkartılır?

Virüs tulumunun çıkarılmasına ve imha edilmesine çok dikkat etmek gerekir. Tulumun yüzey kısmında kullanıcının cildine saçına veya başka çalışanlara ve yakın çevresindeki kişilere kirliliğin geçmesi engellenmelidir. Virüs tulumu konta misyondan arınmış bir alanda çıkarılmalıdır. Giysi çıkarılmadan önce tozun etrafa yayılmasını önlemek için eldiven, maske, fermuar patı ve botların temizlenmesi gerekir. Ürün çıkarıldıktan sonra kimyasal atık konteynırına atılmalıdır. Eldivenler daha çıkarılmadan önce mutlaka kafadaki koruyucu baretin çıkarılması gerekir. Tulumun fermuarı açılmalı ve omuzların üzerinde aşağıya sıyrılmalıdır. Her iki el sırta koyularak iki kol tamamen çıkarılıncaya kadar çekilmelidir. Dizlerden tamamen çıkması için iyice çekilmesi gerekir. Tulumu çıkardığınız ambalaja koyun ve eldivenleri çıkarın tehlikeli maddeye temas etmemek için tulumun temas etmeyen bölgesinden tutmak gerekir. Bütün bu durumlara dikkat edilerek firmamız üretim yapıyor siz de bizi tercih edebilirsiniz.

Lamineli, TK-55 sertifikalı Virüs tulumu tedariki ve üretimi yapmaktayız. Bilgi için 02164414246




Hapşırık ve öksürük sonucu, havadan damlacık yoluyla solunum sistemine ulaşabilen ayrıca enfekte yüzeylerden temasla, ağız ve gözlere bulaşabilen koronavirüs hastalığının kontrol edilmesi için hava, partikül geçirmeyen, bakteri oluşturmaz kumaş özelliklerine sahip tek kullanımlık virüse karşı koruyucu tulum kullanılması olası riski en az seviyeye indirir.

Bu tulumlar tek kullanımlık olmasının yanı sıra dışarıdan gelen rüzgar, su, hava gibi herhangi bir temasa karşı koruyucu özelliğine sahiptir. Koronavirüse karşı koruyucu bu tulumların kumaşı Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde kullanılan Nonwoven Spunbond / tela denilen malzemedendir. Bu malzeme, dokunmadan ve örülmeden üretilmiş ayrıca %100 geri dönüşümü olan bir kumaştır. Kullanım alanı gittikçe yaygınlaşmakta olan kumaş, 130 ile 140 dereceye kadar ısıya dayanıklıdır. Virüse karşı koruyu tulum kumaşlarımız aynı zamanda su emici özelliktedir. Güneş ışınlarına dayanıklı, antibakteriyel ve fiyat konusunda da ekonomiktir. 25 gr, 30 gr, 40 gr, 50 gr, 70 gr olarak imal ettiğimiz bu koruyucu tulumları firmamız toptan ve perakende satışını yapmaktadır. Sipariş ve fiyat bilgisi için 0216 441 4246 müşteri hizmetlerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

İnovastil olarak sağlığınızı önemsiyor corona virüs salgınına yakalanma riskini düşürmek için en az 20 saniye sabun ve su ile ellerinizi yıkamanız gerektiğini, kalabalık ortamlardan uzak dururken kapalı alanları havalandırmanız gerektiğini, bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için sağlıklı beslenmeniz gerektiğini birkez de biz hatırlatalım.