Nitril Eldivenler

Nitril Eldivenler

Nitril eldivenler, el kısmında ?amuklu astar üzerine kullanım amacına göre nitril kaplama ve bilek üzerine örgü bileklik kısmından oluşmaktadır. Genel amaçlı olarak kullanılan sarı nitril eldivene ilaveten kauçuk gibi özel takviyeli nitril eldivenler de bulunmaktadır.


Hijyen ve sağlık açısından başta sağlık sektörü olmak üzere bir çok alanda çok amaçlı kullanılan nitril eldivenler mikrop kapmamak için oldukça önemlidir. Özellikle muayene sırasında kullanılan bu nitril eldivenler tamamen hijyeniktir.

Ağız en kolay mikrop kapan organımızdır. Bu nedenle sağlık ve hijyen açısından diş doktorları mutlaka eldiven kullanırlar. Nitril eldivenler hijyenik olduğu için kesinlikle zarar vermez. Nitril, lateks, pudralı, pudrasız, ve vinil olmak üzere çeşitlere ayrılmaktadırlar. Vinil eldivenler, hafif kalınlığı ile kullanım şekli değişmektedir. Pudrasızdır. Lateks içermemekle beraber nonallerjen ve her iki ele de uyumludur. Hissetme oranı fazladır. Terleme yapmaz, asit ve alkali dayanırlığı vardır. Latekse alerjisi olanlar için nitril ve vinil eldivenler tavsiye edilmektedir. Nitril eldivenler ile ameliyat eldivenleri farklıdır. Bunlar lateks içermezler. Pudralı ve pudrasız olarak doktorun bölümüne ve yapacağı muayeneye göre değişir. Pudralı olması çok önemlidir. Çünkü kişide dermatolojik bir durum söz konusu olabilir. Ameliyat edivenleri ise enfeksiyonel durumlarda tedbir almak için önemlidir.


Nitril Eldivenler Pudrasız

Kauçuktan üretilen Lateks nitril eldivenler bazı kullanan kişilerde içindeki proteinden dolayı alerjiye ya da diğer rahatsızlıklara neden olabilir. Bu yüzden sadece lateks içermeyen farklı eldivenler üretilmiştir. Nitril Muayene Eldivenleri de bu eldivenlerdendir. Bir çeşit suni latekstir ve hammaddesi sentetik bir kopolimer olan akrilonitril-butadiendir ve bileşiminde lateks bulunmamaktadır. Bu yüzden lateks alerjisi olan kullanıcılar için bu eldivenler ideal bir seçenektir. Aynı zamanda parmak uçlarının hafif pütürlü olması ise çalışırken dokunma hissini ya da hassasiyeti güçlendirir.

İnsan sağlığı herşeyden önce gelir. Sağlık açısından en önemli olan yerler hastaneler, tedavi merkezleri ve medikal ürün bulunduran yerlerdir. Bu sebeple İnovastil olarak hizmet faaliyetlerimizde insan sağlığı için hijyen unsurunu ilke edinerek çalışmaktayız. Web sitemizden nitril eldivenler fiyat bilgisine ve çeşitlerine erişim sağlayabilirsiniz.