Kulak Tıkacı

Kulak Tıkacı

Kulağa takılarak birtakım sesleri daha az duymamızı sağlayan kulak tıkacı, aynı zamanda kulağa su kaçmasını da engeller. Yüzerken, uyurken, yıkanırken kısacası pek çok alanda kullanılır. Çok amaçlı olan bu kulak tıkaçları tek kullanımlık ve birden fazla kullanımlık olarak çeşitlidir. Kullanırken tıkacın büyük bir kısmı kulak deliğinin içinde küçük bir kısmı ise kulağın dışında kalmalıdır. Böylece çıkarmakta kolaylık olur. Kulak tıkaçları silikon, plastikten ve kauçuktan yapıldığı gibi yumuşak köpük ya da mumdan da yapılır.


Kulak Tıkacı Kullanımı Ve Kullanım Alanları

-Her şeyden önce birçok konu da olduğu gibi bu konuda da hijyen önemlidir. Bu nedenle mikroplara maruz kalmamak için öncelikle eller yıkanmalıdır.

-Tutuşu rahat olan kulak tıkaçlarını tercih etmek daha sağlıklıdır. Böylelikle parmaklarınız arasında kolay bir tutuş sağlarsınız.

-Tıkacın kulağınıza kolaylıkla girmesi için ellerinizin ya da baş parmağınız ile işaret parmağınız arasında yuvarlayın bu sayede tıkaç kulağınıza kolayca girecektir.

-Kulağınızı arkaya ve yukarı doğru gerin. Tıkaç, kulak deliğinizi biraz açacak ve kulak içinde yerini bulacaktır.

-Yorgun günün sonunda deliksiz bir uyku için kulak tıkacı uyku esnasında kullanılır.

-Yüzerken kulağa su kaçmaması için ve hijyenik amaçlı kullanılabilir.

-Tren seyahatlerinde ya da rahatsız edici seslerden korunmak amaçlı kullanılabilir.

-KBB uzmanı tarafından kulağı ile ilgili problem yaşayan hastalar kullanabilir.


Kulak Tıkacı Temizliği

Kulak tıkaçları çok sayıda kullanımdan sonra atılmalıdır. Tekrar kullanılabilen tıkaçlar hafif sabunla yıkanabilir. Tıkaç yastıkları sabunlu su ile silinebilir. Yüzme kulak tıkaçları, her kullanımdan sonra mutlaka soğuk su ile durulanmalı, fazla nemi bir kağıt havlu aracılığı ile almalısınız. Temiz havlu üzerine bırakıp nemli havanın kurumasını da sağlayabilirsiniz. Islak kalan tıkaçlar bakterilerin çoğalmasına neden olur. Bu durumla birlikte kulak tıkacı yüzme esnasında tekrar kullanım için tehlike arz eder.