İlaçlama Tulumu

İlaçlama Tulumu

Diğer adı kimyasal tulum olan ilaçlama tulumu, ilaçlama esnasında koruyucu nitelikte olup, su ve partikül geçirmez, bakteri oluşturmaz. Çoğunlukla zirai ilaçlama yaparken ve boya işlemlerinde kullanılmaktadır.

İlaçlama tulumları ilaçlama esnasında mutlaka kullanılmalıdır. İlaçlama tulumları, petro kimya endüstrisi, kimyasal atık tesisleri, çimento sanayi, zirai ilaçlama, haşere ilaçlama, boyama gibi alanlarda kimyasal koruyucu amacı ile giyilmektedir. İlaçlama tulumları, çalışılacak iş alanına, kullanılacak ilaç yoğunluğuna göre çeşitli ve farklı modellerde mevcuttur. Yaşam alanlarımızın temizliği, hijyeni sağlanırken kullanılan ilaçların çeşidine ve yoğunluğuna göre ilaçlama tulumları tercih edilmelidir. Çoğunlukla zirai ilaçlama tulumları ve 3M koruyucu ilaçlama tulumları kullanılmaktadır. Boya işlerini yapan kişilerin kullandığı 3M koruyucu ilaçlama tulumları, sıvı geçirmeyen yapısı sayesinde üstüne dökülen kimyasal sıvıyı içine çekmeden hemen üstünden akıtarak, kişiye zarar vermesini engeller. 3M koruyucu ilaçlama tulumları, kolay çıkarılıp giyilebilir ve hava alan bir özelliğe sahiptir. Hava alan yüzeyi sayesinde terlemeyi minimum seviyeye indirerek, çalışmayı engelleyecek hiç bir faktör bulundurmaz.                                                                                                                                                                 Çalışanların iş emniyetini sağlayan ilaçlama tulumlarında doğru giysi tipini seçmek önemlidir. Doğru giysi seçimi yaralanmaların önüne geçmekle birlikte uzun vade de meslek hastallıklarını da engeller. İlaçlama tulumlarını, koruyuculuğu bakımından 3 kategoriye ayırabiliriz.

-düşük risk gurubunda olan koruyucular

-orta risk gurubunda olan koruyucular

-yüksek risk grubunda olan koruyucular.

 

İlaçlama tulumları gerektiği durumlarda kullanılmadığı takdirde hem sağlık hem de iş gücünüzün kaybına yol açmaktadır. Bu da sizi olumsuz etkileyecektir. İlaçlama tulumu fiyat bilgisi için https://inovastil.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.