Gaz Maskesi

Gaz Maskesi

İş güvenliği amaçlı kişisel koruyucu donanımına giren gaz maskesi, zehirli gazlara karşı korunmaya yarayan, özel olarak yapılmış yüze geçirilerek kullanılır. Gaz maskeleri tam yüz gaz maskeleri, yarım yüz gaz maskeleri diye yüze oturma şekline göre ikiye ayrılır. Maskenin doğru kullanımı işe yaraması açısından çok önemlidir.

Maske Çeşitleri

Tam yüz maskeleri adından da anlaşılacağı gibi yüzü tam olarak kavrayacak şekilde takılmalıdır. Kişi bu şekilde taktığında kimyasaldan etkilenmez. Yarım yüz maskeleri ise ağız ve burunu kapatacak şekilde takılmalıdır ki gaz maskeden içeri girip etki etmesin. Gaz maskelerinin yüze temas eden bu kısımları her kullanımdan sonra mutlaka sabunlu su ile temizlenmeli ve kapalı bir şekilde muhafaza edilmeli.

Gaz Maskesi Filtresi

Gaz maskesi filtre; Ortamda bulunan gaz tipine göre sınıflandırılır.

  1. Gaz maskesi filtreli organik

  2. İnorganik

  3. Asit ya da amonyak kaynaklı gazlardan koruyucu özelliklerine göre sınıflandırılır.

Koruma sağlayan bu filtreler kişiyi çalışma ortamındaki bütün gazlardan korur. Ayrıca ortamda sadece organik gaz ve buhar mevcut ise kişi sadece bunlara karşı olan organik filtreler de kullanabilir. Filtrelerin kullanım açısından belirli bir ömrü vardır. Maske kullanıldıkça bu filtreler dolar ve sonrada filtrasyon yapamaz. Bu durumda ortamda ki kimyasal maddeler maskenin içine girer. Böyle bir durum karşısında ortamdan hemen uzaklaşıp gaz maskesi filtresi değiştirilmelidir.


Gaz Maskesini Hangi Durumlarda Kullanmak Gerekir ?

Zararlı gaz yada tozların olduğu ortamlarda bu zararlı maddelerin, solunum yolu ile vucuda girmesine karşı gaz maskesi kullanmak gerekir. Bu gaz maskeleri ortamda bulunan zararlı maddeleri filtreleyerek kişinin zarar görmemesini sağlar.

İş güvenliğini esas alan İnovastil, gaz maskesi fiyatları oldukça ekonomik standartlarda hizmetinize sunulmaktadır.