Gaz Maskeleri

Gaz Maskeleri

Tozun ve kimyasalların yoğun olduğu iş yerlerinde örneğin kumaş ureten fabrikalarda işlemler sırasında ufak tozlar ve kimyasallar solunum yoluyla birlikte alındığı zaman ciddi rahatsızlıklara neden olmaktadır. İşte bu toz bulutlarının, kimyasallarının solunmasını engellemek amaçlı gaz maskeleri kullanmalıdır. Bu maskelerin tam ağız kısmında bulunan filtre ile toz zerrelerinin solunun yoluyla bize ulaşmasını engellemektedir. Kumaş kesim atölyeleri başta olmak üzere toz katmanı bulunan bütün iş yerlerinde toz maskesi kullanılması zorunludur. İş veren kesinlikle bu ürünü temin edip çalışanların kullanmasını sağlamalıdır.


Gaz Maskelerinin Özellikleri Nelerdir?

Gaz maskeleri, zehirli gazlara karşı korunmaya yarayan, özel olarak yapılmış yüze geçirilerek kullanılan kişisel koruyucu bir donanımdır. Sadece ağız ve burun kısmını kapatarak ağız kısmında bulunan filtre ile rahat nefes almayı sağlayan bir üründür. Baş kısmını çevreleyen elastik kemer ya da elastik ipler bulunmaktadır. Elastik kemerler kafa yapısına göre ayarlanabilir özelliğe sahiptir. Ayarlanarak baş bölgesinde sıkıca takıldığı zaman düşme ve kayma riskini ortadan kaldırdığı için. Çalışırken kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Elastik ip ile kullanılan yüz maskeleri arkadan bağlama yöntemi ile kullanılmaktadır. Çalışırken rahat bir kullanım sağlamadığı için bu ürünler tercih edilmemektedir. İpin çözülmesi ve kafa bölgesinin hareketi esnasında gevşeme olduğu için sürekli düşme ve kayma tehlikesi yaşandığı için çalışma rahatlığını bozduğu için tercih edilmemektedir


Gaz Maskesi Kullanım Alanları

Kumaş üretimi ve kesimi yapılan iş yerlerinde ortaya çıkan ufak toz zerrelerinin solunum yoluyla alınmasını engellemek amacıyla kullanılmaktadır. Kot taşlama işlemi yapılan iş yerlerinde taşlama esnasında ortaya çıkan zararlı toz zerrelerin sağlığı olumsuz yönde etkilememesi için kullanılmaktadır. Bu tür iş yerlerinde gaz maskeleri kullanımı zorunludur. Kullanılmadığı taktirde cezai işlem uygulanmaktadır.