Galoş Kulanımının Avantajları Ve Seçimi İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Galoş Kulanımının Avantajları Ve Seçimi İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Naylon malzemeden yapılmış olan galoş ayağa giyilen genellikle şeffaf ve mavi renklerde hijyen amaçlı, tek kullanımlık ürünlerindendir. Galoş un kullanım alanı steril ortam sağlanmak istenen heryer olsada öncelikle hastanelerde, hastanelerden dışında da hayvan barınaklarında, özel yerlerde hatta evlerde bile tercih edilmektedir.

Temel malzemesi plastik olan galoşlar çoğunlukla şeffaf olmak üzere, mavi, kırmızı ya da yeşil gibi farklı renklerde de üretilmektedir. Görünüm olarak poşetten üretilmiş lastikli bir patiğe benzeyen galoş, 8 microndan başlayarak 30 micron, 60 micron ya da daha kalın olarak üretilebilmektedir.

Galoş Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir ?

Galoş alırken hangi kalınlıkta olacağının belirlenmesinde kullanım alanı, amacı ve süresi dikkate alınmalıdır. Galoş başta hastaneler ve özel klinikler olmak üzere sağlık kuruluşlarında, müze, sanat merkezleri, eğitim kurumlarında sıklıkla kullanılmaktadır.

 


 

Galoş Kullanımının Önemi

Ayakkabılar insan vücudunda yere temas eden temel gereçtir ve bu yüzden enfeksiyon yayılmasında büyük rol oynar. Bu nedenle Sağlık sektöründe kontaminasyonu (kirliliğin yayılmasını) engellemek amacı ile kullanılan galoşlar steril ve tek kullanımlık olarak üretilmektedir. Enfeksiyon ya da mikrobik öğelerin yayılmasını engellemesinin yanı sıra toz, kir, çamur gibi dışarıdan gelecek etkenleri de önlemeye yaramaktadır.

Galoş, basit makineler yardımıyla elde üretilebildiği gibi fabrikasyon olarak da üretilebilmektedir. Elde üretilen galoşların yapımı kolay ve düşük maliyetli olduğu için çoğunlukla alt gelir grubundaki kişilerce ya da engelli bireyler tarafından üretilmektedir. Böylece galoş kullanımı toplumun dezavantajlı grupları için önemli bir gelir kaynağı haline gelmiştir. Üretilen galoşlar çoğunlukla elle ayağa geçirilerek giyilmektedir. Bununla birlikte son dönemde galoş giyme makineleri de yaygınlaşmaya başlamıştır.

 

İnovastil olarak toptan ve perakende galoş ayrıca diğer tek kullanımlık ürünleri sizler için tedarik etmekteyiz. Bizlere buradan ulaşabilir, ürünlerimize bakabilir ve sipariş verebilirsiniz