Tek Kullanımlık Tulumlar,Virüs Tulumu,Koruyucu Tulum

Tek Kullanımlık Tulumlar,Virüs Tulumu,Koruyucu Tulum

Tek Kullanımlık iş Tulumu,Tek Kullanımlık Giysiler,Tek Kullanımlık Tulumlar,Virüs Tulumu,Koruyucu Tulum

 

Muhtemelen, tulumların her zaman uzun vadeli koruma sağlaması gerektiğine hala ikna olmuşsunuzdur. Ancak bu ifadenin geçerliliğini yitirdiği durumlar vardır. Tek kullanımlık tulumlar özel durumlar için özel olarak tasarlanmış olup, sadece bir kez kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Bu giysiler, işyerinde gerekli korumayı sağlayan son derece dayanıklı ve mükemmel kalitede olmaya devam ederken,  herhangi bir yeniden bakım gerektirmemeleri gerçeğiyle ayırt edilirler.  Bu nedenle, tek kullanımlık tulumlar, KKD'nin temizlenmesi ve yıkanmasının ek riskler ve artan maliyetlerle ilişkili olduğu bir çalışma ortamında ideal bir çözüm olarak görünmektedir. Bu tür giysiler öncelikle kimyasal olarak agresif maddeler veya virüsler gibi tehlikeli maddelerin bulunduğu yerlerde kullanılır.

Tek kullanımlık giysiler, tamamen ayrı bir kişisel koruyucu ekipman kategorisidir.  Hemen hemen her çalışma ortamında koruma sağlayan tek kullanımlık tulumlar, kollar, galoşlar, koruyucu yağmurluklar içerir.


Tek kullanımlık tulumlar

 

Çeşitli ortamlarda koruma sağlamak için tasarlanmış tek kullanımlık tulumlar. Çok çeşitli boyutlar ve üç renk - beyaz, sarı ve yüksek görünürlüklü turuncu (Hi-Vis). Tek kullanımlık tulumlar, çok çeşitli risklere karşı maksimum vücut koruması sağlar. Teklif, kapüşonlu ve kapalı ayakkabılı tulumları, kapalı ayakkabısız tulumları veya antistatik tulumları içerir.

Tek kullanımlık ribanalı kollar

Tek kullanımlık kollar, kullanıcının kolunun alt kısmına ve bileğine koruma sağlar. Kullanıcıyı zararlı kimyasalların nüfuzundan ve ayrıca işyerinde ortaya çıkan diğer risklerden güvenilir bir şekilde korurlar.

Tek Kullanımlık Galoş

Çeşitli marka ve malzemelerde çok çeşitli tek kullanımlık galoşlar sunuyoruz. Tulumların kendi ayakkabı kılıfları yoksa, ek bir koruma aracı olarak kullanılabilirler  .  Zararlı maddelerin nüfuz etmesine karşı koruma olarak kullanılırlar ve bunun tersi de - yüzeyin ayakkabılarla kirlenmesinden. Genellikle hastanelerde ve diğer sağlık kurumlarında hastaları ziyaret ederken, sokaktan ayakkabılara zararlı maddelerin girmesini ve hastanelerin steril ortamının kirlenmesini önlerler. Teklif, bir dizi üreticiden kayma önleyici koruyucu galoşları ve kayma koruması olmayan galoşları içerir.

Koruyucu yağmurluklar

Tek kullanımlık koruyucu yağmurluklar catering, üretim ve endüstriyel tesislerde kullanılabilir. Sadece bir kez kullanıldığı göz önüne alındığında, kullanılmış yağmurlukları yıkamayı ve saklamayı düşünmenize gerek yoktur.

Tek kullanımlık koruyucu giysi nasıl seçilir?

Kullanılan koruyucu giysi  , kullanıcıya bu tür giysilerin tasarlandığı risklere karşı yeterli koruma sağlamalıdır.  Tulumları içeren tek kullanımlık kişisel koruyucu donanımlar öncelikle aşağıdaki durumlarda kullanılmalıdır:

  • diğer uygun kontrol mekanizmalarının uygulanmasından sonra bile mikroskobik partiküllerin solunması riski mevcuttur.
  • acil durumlarda ve diğer kontrol mekanizmalarının geçici olarak arızalanması durumunda, başka önlemler almanın imkansız olduğu durumlarda
  • Diğer önlemler pratik olmadığında zararlı maddelere tekrar tekrar kısa süreli maruz kalma

Tek kullanımlık koruyucu giysi kullanırken göz önünde bulundurulması gereken birkaç önemli faktör vardır. Bunlar özellikle şunları içerir: kullanıcı (yani tek kullanımlık giysiyi giyecek kişi), iş görevi (kullanıcının ne yapacağı) ve çevre (koruyucu giysinin kullanılacağı yer).

Belirli bir görev için kullanılacak tek kullanımlık KKD'yi seçerken, tehlikeli maddenin tüm özel koşulları da dikkate alınmalıdır. Uygun KKD'nin seçimini büyük ölçüde belirleyen, tehlikeli maddenin özellikleridir. Bu özellikler arasında öncelikle:

  • maddenin tehlike derecesi ve havadaki konsantrasyonu
  • yapılan işin doğası
  • KKD giyen kişinin tehlikeli bir maddeyle temas şekli
  • işçi için zorunlu olabilecek özel gereksinimler (örneğin, koruyucu gözlük kullanımı)

Tek kullanımlık koruyucu giysi herhangi bir bakım gerektirmemesine rağmen, yine de doğrudan kullanmadan önce kontrol etmek ve herhangi bir kusur ve hasar belirtisi göstermediğinden emin olmak gerekir; Bulunan eksiklikler rapor edilmelidir.

Tek Kullanımlık İş Kıyafetlerinin Kullanılmasını Gerektiren Tehlikeler

Birçok işyeri tehlikesi çok hızlı bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu nedenle, diğer KKD'lerin uygun olmadığı durumlarda ilk olarak tek kullanımlık tulumların kullanılması gerekir. Tipik tehlikeler arasında  cilde veya giysilere zarar verebilecek zararlı dumanlar, toz ve aerosoller bulunur.

Çalışma sahasında tek kullanımlık koruyucu giysiler varsa, potansiyel tehlike büyük ölçüde azalır.

İşveren gereksinimleri:

Normal çalışmayı kolaylaştırmak için tek kullanımlık KKD kullanımının gerekli olduğu endüstrilerde, tehlikeli alanlarda ve çalışanların sağlığı için risk oluşturan işyerlerinde, işveren, bu tip tulumun uygun olmasını sağlayarak tek kullanımlık tulumları ücretsiz sağlamakla yükümlüdür. belirli bir amaç.

İşverenin sorumluluğu, aynı zamanda, KKD kullanma ihtiyacı ve bu tür ekipmanların bakımı ve kullanılabilirliği ile ilgili tüm faaliyetler hakkında çalışanlar için brifinglerin düzenlenmesini de içerir.