Tek Kullanımlık Tulumlar Toptan

Tek Kullanımlık Tulumlar Toptan

Tek Kullanımlık Tulumlar Toptan

Risk, tehlike gibi sözcükler söylendiğinde insan ürperir. İki kaş arası mesafe kadar yakınmış gibi duyumsanır. Kabul etsek de etmesek de hayatın akışında her zaman risk atındayız. Ekmek davası, tehlikeye en çok maruz kaldığımız alanlardan biri.  Endüstriyel sanayide çalışan bireyler, sürekli risk altındadır. Kimyasal zehirli gazlara ya da zararlı virüslere maruz kalırlar. Gelişen teknoloji ve akademik çalışmalar sayesinde bunu da çözüm bulundu. Tek kullanımlık tulumlar, koruyucu niteliği sayesinde bireylerin güvenli ve huzur içerisinde çalışmasına katkı sağlamaktadır. Tulumlarla ilgili daha fazla bilgi için birlikte göz atalım.

 

Tek Kullanımlık Tulum Nedir?

Sanayi, kendi içerisinde birçok kolu barındırır.  Her bir sanayi kolunun risk analizini kapsayan güvenlik dereceleri vardır. Bazıları az riskli, bazıları ise ölümcül tehlikeler barındırır. Metalürji sanayi, elektrik ve elektronik sanayi gibi ağır sanayide çalışan personel sürekli tehdit altındadır. Tek kullanımlık tulumlar, birinci derece risk kapsamında yer alan işçilerin, kimyasal malzemeler, zararlı bakteriler, ölümcül mikro organizmalara maruz kalmaması için önlem amaçlı giydiği iş elbiseleridir. Bazı sanayi dallarında giyilmesi zorunludur. Tulumlar, olabilecek riskleri tamamıyla ortadan kaldırmak veya büyük oranda minimize etmede önlem amaçlı kullanılır.

Neden Kullanılır?

1793 Buharlı motorların keşfinden sonra gelişen sanayi faydalı hizmetleri sağlaması yanında çalışanlar için hayati riskler taşımaya başlamıştı. Her gülün bir dikeni vardır misali zamanla tehditler arttı. Özellikle İngiltere ve Almanya’da yaşanan işçi ölümlerinden sonra alınabilecek önlemler gündeme alındı. Geçen seneler içerisinde geliştirilen önlemlerden biri imal edilen tek kullanımlık tulumlar oldu. Oluşan zehirli gazlara karşı etkin koruma sağlayan tulumlar ihtiyari olarak kullanılmaktadır. Sağlık, tek kullanımlık tulumların en çok kullanıldığı hizmet alanlardan biridir. Domuz gribi, sars gibi ölümcül virüslere karşı mücadele eden sıhhat neferlerinin koruyucu kalkanıdır. Hem kendileri hem de yakın çevreleri için geniş çaplı önlem sağlar. Tek kullanımlık tulumların toptan alınabilmesi, daha etkin ve hızlı koruma sağlar.

Nasıl Temin Edilir?

Tek kullanımlık tulumlar, değişen risklere göre tasarlanır. Kullanılan malzemeler riskin türüne göre değişkenlik gösterir. Esnek, pratik kullanımlı ve elastiktir. İmal edildikten sonra perakende ve toptan satışını yapan işletmelere gönderilir. Sanayi kuruluşları, satıcı işletmelerle yaptığı anlaşmalar sonucunda temin edebilir. Tulumlar, özel üretimdir. Bu nedenle her işletmeye satış konusunda yetki verilmez. Toptan, perakende veya e-ticaret yoluyla ulaşabilirsiniz. Tek kullanımlık tulumlar toptan alımı, daha ekonomik olmaktadır. Bilgi edinmenizde fayda var.

Tulumların Avantajları Nelerdir?

Buna işveren ve çalışanlar açısından ayrı ayrı bakmak önemli. İşverenlerin temin etmesi zorunludur. İşveren, firma içerisinde çalışmalara katılıyorsa giymekle de yükümlüdür. Firmaların sorumluluklarını yerine getirmesi, olabilecek risklerden zarar görmesini engeller. Uymadığı takdirde kamu gücü devreye girer. Firmalar, yüklü para cezalarına ve işletmelerin kapatılmasına kadar giden hukuki yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir. Ayrıca tek kullanımlık tulumların toptan temin edilmesi, firmalar için büyük yarar sağlar. Çalışanların tek kullanımlık tulumları giymesi, onları kimyasal maddelerden ve zararlı organizmalardan korur. Ölüm veya sakat kalma riskini büyük oranda azaltır. Psikolojik olarak rahat çalışmasını sağlar. Kendilerini güvende hisseder. 

Tulumlar, farklı sektörlere göre tasarlandığı için standardı yoktur. Tulumlar hakkındaki bilgiler ve temininin nasıl sağlandığını, kurumsal bir işletmeden öğrenilmesi tavsiye edilir. Kurumumuz, bu konularda sizlere yardımcı olmaya heveslidir. Üstelik tulumların toptan temini konusunda da rehber olmak isteriz. Uzman danışmanlarımız ve kaliteli ürünlerimizle siz değerli iş dünyasının her zaman yanındayız. Unutmayın!  Hiçbir risk, alacağınız tedbirler kadar güçlü değildir.