Tek Kullanımlık Önlük Kumaşı

Tek Kullanımlık Önlük Kumaşı

Tek Kullanımlık Önlük Kumaşı

Tek kullanımlık önlükler, tek seferde kullanılabilen ve yıkanmaya karşı dirençsiz olan ürünler olmaktadır. Tek kullanımlık önlük kumaşı su itici bir özellikle sahip olduğu için, ıslanma ya da nemlenme sorunu yaşamamaktadır. Bu durum da bakteri oluşumunu engellemekte ve daha temiz olmasını sağlamaktadır. Hijyen ve temizliğin oldukça önemli olduğu bu günlerde kullanımı oldukça önemli olan tek kullanımlık önlükler, kişinin kendi kıyafetinde bulunan kirin görünümünü ve havaya uçmasını engelleyebildiği gibi, aynı zamanda bulunduğu ortamda kıyafetin kirlenmesini de engellemektedir.

Tek Kullanımlık Önlük Kumaşı Nasıldır?

Tek kullanımlık önlükler su ile temas etme sırasında ıslanmaya karşı dirençlidir. Bu da su geçirmez kumaş olarak tabir edilmektedir. Kumaşın olduktan sonra lamine işleminin yapılması, kumaşta bir koruma sağlamaktadır. Yıkanmamasının ve ıslanmamasının nedeni buradan gelmektedir. Sıvılara karşı dirençli bir yapıda bulunmaktadır. Aynı zamanda tek kullanımlık örtü kumaşı delinme, yırtılma ya da aşınma gibi sorunlar da yaşamamaktadır.

Üretim sırasında bunlara önem verilmiş ve bu gibi durumlara karşı dirençli hazırlanmıştır. Yüksek ısı ve sıcaklıktan etkilenmeyen, hava alabilen ve terleme yapmayan bir kumaştır. Tek bir kişinin, tek bir seferlik kullanımı için uygundur. Tekrar kullanımı tavsiye edilmemektedir. Tek kullanımlık önlük kumaşı tek seferde kullanıldıktan sonra içten dışa doğru katlanarak atılması hijyen açısından oldukça önemlidir.

Tek Kullanımlık Önlük Kumaşı Özellikleri Nelerdir?

Tek kullanımlık önlülerin kumaş yapıları ve özellikleri hakkında şu şekilde bahsedebiliriz;

  • Genellikle esnek yapıda üretilen kumaştır.
  • Isıdan ve sıcaklıktan kolay kolay etkilenmeyeceği için zor alev alan bir özelliği vardır.
  • Kumaş dokusu oldukça yumuşaktır.
  • Su itici özelliktedir.
  • Nefes alabilen gözenekleri bulunmaktadır. Bu gözenekler havanın temiz içeri girmesini sağlamaktadır.
  • Dirençli bir yapıda olduğu için delinme, aşına ya da yırtılma çok zor oluşmaktadır.
  • Vücut sıcaklığını koruyacak ve terletmeyecek şekilde üretilmiştir.

Tek Kullanımlık Önlük Kumaşı Sağlık Sektöründe Faydaları Nedir?

Tek kullanımlık önlüklerin kumaşı, cerrahi örtü kumaşı olarak da bilinmektedir. Tek kullanımlık önlüklerin ilk ve en yoğun kullanım alanını sağlık sektörü oluşturduğu için bu durum baz alınarak bu şekilde adlandırılmaktadır. Özellikle sağlık sektöründe hasta, doktor ve çalışan diğer personeller arasında çeşitli virüs ve bakterilerin geçişini engellemek, cerrahi operasyonlarda temizliği arttırmak için kullanılmaktadır. Steril olmayan önlük dışı ve steril olan önlük içi arasında bir bariyer görevi görmektedir. Böylece enfeksiyonlar engellemek için kullanım imkânı sağlamaktadır.

Tek Kullanımlık Önlük Kumaşı Kullanım Alanları Nerelerdir?

Tek kullanımlık önlüklerin kumaşı, kullanım alanına göre farklı yapıda üretilmektedir. Cerrahi operasyonlarda daha çok katmanlı ve havayı sterilize edebilecek kumaşlar tercih edilmektedir. Diğer kullanım alanlarında se kumaş çok daha farklı yapıda bulunabilmektedir. Güzellik salonlarında, kuaförlerde kullanılan tek kullanımlık önlükler hem daha iççe hem de zaman zaman ıslanabilme özelliğine sahip olmaktadırlar. Ancak sağlık ve gıda sektöründe en önemlisi hijyen olduğu için, su geçirmeyen ve geçirdiği havayı temizleyen özelliğe sahip kumaşlar tercih edilmektedir.

Tek Kullanımlık Önlüklerin Fiyatları Nelerdir?

Tek kullanımlık önlükler kullanım ve kumaş kalitelisine göre farklı fiyatlandırılmaktadır. Kuma üreticilerinin ve kullanacak kişinin istediği formata uygun olarak fiyatlar belirlenmekte ve gerekli durumlarda indirimler yapılabilmektedir. Ancak genel olarak kumaş kalitesine ve kullanım kolaylığına bakılacak olursa, oldukça ekonomik fiyatlarının bulunduğu söylenebilmekledir. Tek kullanımlık önlüklere uygun fiyatlı sahip olmak için firmamızdan hizmet alabilirsiniz. Aynı zamanda tek kullanımlık önlük kumaşı hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için de yine firmamızdan destek alabilirsiniz.