Tek Kullanımlık Önlük İmalatçıları

Tek Kullanımlık Önlük İmalatçıları

Tek Kullanımlık Önlük İmalatçıları

Tek kullanımlık önlük, 2020 yılının başından beri dünyada ve ülkemizde hayatımıza olumsuz yönde etki eden Covid-19 pandemi sürecinde adını sıkça duymaya başladığımız bir üründür. Kullan at olarak da isimlendirilen ürünlerden tek kullanımlık önlük imalatçıları içerisinde yetki belgesine sahip olarak firmamız ürünün imalat ve satışını yapmaktadır. İmalatta kişiye özel olarak direkt paketli bir şekilde ulaştırılır. 

Tek Kullanımlık Önlük Kullanım Amacı

Özellikle sağlık sektörü başta olmak üzere hijyen faktörünün öne çıktığı tüm sektör branşlarında kullanılan bir üründür. Kullanan kişi ile karşısında bulunan ve temas halinde olduğu kişi arasındaki sterilizasyonu sağlayan bir üründür. İmalatında kullanılan her malzeme uluslararası standartlara uygun olmalıdır. Ayrıca düğme, fermuar, dikiş ipliği gibi malzemelerden değil özel pres yapıştırma dikiş sistemi kullanılarak üretilmektedir. Ürün iç kaplamasında sıvama kaplama dediğimiz özel dokuma bir kumaş çeşidi ve hava geçirmez gözenekler vardır. 

Tek Kullanımlık Önlük Nasıl Kullanılır?

Tek kullanımlık önlük imalatçıları olarak ürünün yapım aşamasında hijyen kurallarına uygun üretim yapmak ve tüketicinin sağlıklı bir şekilde kullanmasına aracı etmek en önemli görevlerden bir tanesidir. Ürün kişiye özel olarak kullanılmalıdır. Kullanan kişiden başkası kullanmamalıdır. Maksimum 3/4 saat kullanılmalıdır. Kullanımdan sonra tıbbı atık statüsünde imha edilmelidir. Tek kullanımlık önlükler direkt kıyafet üzerine giyilen koruyucu bir giysidir. 

Tek Kullanımlık Önlük Kalitesi

Tek kullanımlık önlük imalatçıları olarak standartlara uygun kalitede ilk madde ve malzemeler kullanılarak üretim yapılması gerekmektedir. Öyle ki  ürünün üretimindeki imalat ortamı, imalatta kullanılan alet ve teçhizatlar iş gücü sağlayan personel kesinlikle sağlık ve hijyen koşullarına uygun olmalıdır. Ürün kalitesinin en büyük özelliği imalatı yapılan ürünün izlenilebilirliğinin sağlanmasıdır. İzlenebilirliği olan üründe hata payı çok düşüktür.

Tek Kullanımlık Önlük Özellikleri 

Tedarikini sağladığımız ve firmamızdan talep edeceğiniz miktarlarda tarafınıza imalatı yapılacak olan tek kullanımlık önlük ile ilgili olarak dikkat edilmesi gereken özellikler aşağıdaki gibidir. 

  • Ürün su geçirmez olmalıdır.
  • Ürün hava alması için gözenekli ancak tozu dışarıdan içeriye sokmayacak kumaştan imal edilmedir.
  • Önlük üzerinde herhangi bir kimyasal madde kullanılmamalıdır.
  • Kullan at olarak da tabir edilen önlük çabuk deforme olmamalıdır.
  • Terletmeyen SMS kumaş cinsinden üretilmelidir. 
  • Nefes alabilen kumaş özelliğinde olmalıdır.