Tek Kullanımlık Tulum Dikimi

Tek Kullanımlık Tulum Dikimi

Tek Kullanımlık Tulum Dikimi

Tek kullanımlık tulum dikimi kolay bir iş değildir.  Dikkat ve özveri gerektiren bir meslek modelidir.   Profesyonel ekip çalışması gerekir.  Nonwoven Spunbond / tela maddesinden olan kumaş kullanılır. Sebebi ise su geçirmez ve hava aldıran bir iç yüzeye sahiptir.   300 tane kol, ayak ve vücut şekli verilmiş makineler ile yarı ayrı kesim işlemi yapılır. Böylelikle zaman kaybetmeden kalıplar çıkarılmış olur. Bu kalıplar insan gücüyle çalışılan makineler. Dokunmatik ekranda kalp ayarlarını girdikten sonra aynı anda kesme işlemi yapılır.

Daha sonra fazlalıkları kesmek içinde el ile çalışan kesme aparatına yerleştirilir. Burada dikkat edilmesi gereken yer ise alüminyum eldiveni giymeniz gerekiyor. Aksi halde elinizi kesebilirsiniz.  Buradan kesilen kalıplar birleştirilmesi için dikiş makinelerden tek tek geçiriliyor. Bu işlem elin pratikliğine göre farklılık gösterebilir. Daha sonra tek tek düzlenerek paketleme işlemine geçilir. Firmamız hijyenik kurallarına uyarak üretimi yapmaktadır.

Hangi Kumaş Kullanılır?

Tek kullanımlık tulum dikimi sırasında kullanılacak kumaşın Nonwoven Spunbond / tela üretimde kullandığı maddesinden yapılmış kumaş olması gerekir. Firmamız üretimde kullandığı tek kullanımlık tulumları CE ve ISO 9001 standartlarına uygun olarak hizmet vermektedir. Hava aldıran sentetik kumaştan üretilmiş ve kapüşon kenarı, beli, paçası ve kol ağzı lastikli olup kolay giyilmesi için boydan fermuarlı olarak üretilmiştir giydiğinizde fermuarı kilit sistemi sayesinde çalıştığınız süre zarfında açılmasını engeller.  Günümüzde mücadele ettiğimiz salgın hastalıktan dolayı el değmeden hijyenik koşularda üretim sağlanmaktadır. Bundan dolayı da gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Avantajları Nelerdir?

Tek kullanımlık tulum dikimi sırasında kullanılan kumaş sayesinde bünyesinde kir bulundurmaz. Dışarıda kullanıldığınız süre zarfında rüzgâr, su, hava, virüs, bakteri, partikül gibi etkenlerde etkilenmez. İnsan sağlığına zarar vermediği için kullanışlıdır. Kolay giyilebilir ve çıkartılabilir.   Tek kullanımlık olması insan sağlığı için daha avantajlı durumdadır. Ayrıca günümüzde tüm dünyada mücadele ettiği salgın hastalıklara karşıda koruyucu özelliği vardır.  Daha güvenli olmasını isterseniz gözlük, maske ve eldiven gibi koruyucu ek materyalleri de kullanmanız gerekir. Aksi halde tek başına koruma yetersizdir. Esnek olmasından dolayı her bedene uygundur.

Tek Kullanımlık Tulum Neden Tercih Ediliyor?

İnsan yaşam boyunca daha rahat yaşam sürmesi ve birbirinden farklı işlerde çalışmak zorunda kalmaktadır. Bu işlerin bazıları ise insan sağlığını tehdit eden meslek gruplarda vardır. Can ve mal kaybını önlemek adına iş güvenliği sağlayan ekipmanlar vardır. Bunların başında da tek kullanımlık tulumlar gelir. Enfeksiyon, bakteri ve kimyasallardan koruduğu için kullanılmak zorundadır.

Örneğin bir hastanın başka kişiye bulaşacak bir hastalığı varsa tedavi sırasında tek kullanımlık tulum kullanıldığı takdirde hem kendi sağlığını hem de başka kişilerin sağlığını tehdit etmemektedir. Tedavi ettikten sonra çöpe atıp yenisini giyilebilir. Her yerde rahatlıkla kullanılabilir. Kolay taşınması sayesinde istediğiniz alanlara rahatlıkla götürebilirsiniz.

Hangi Sektörlerde Kullanılır?

Tek kullanımlık tulumlar kullanım alanları geniştir. Özellikle sağlık sektörlerinde kullanılan tek kullanımlık tulumlar hijyen açısından önem taşır. Kimyasal maddelerle çalışan, bahçıvanlıkta, boya yaparken ya da ilaçlama sektörlerinde de kullanılması zorunlu olan sektörlerdir. İş güvenliğini en üst düzeyde koruyan tek kullanımlık tulumlar sayesinde insan sağlığını olumsuz etkilemez. Birinci sınıf malzemeden üretilmiştir. 

Tek kullanımlık tulumlar medikal alanlarda da kullanılır. Çok pratik olmasından dolayı yemek firmalarında yemek yaparken daha hijyenik olması adına yemek yaparken de kullanılır.  Maliyeti düşük olmasından dolayı da birçok fabrika alarak çalışanların sağlığını korumaktadır. Sizde bu ürünlerden birine sahip olmak isterseniz fabrikamız bu ürünleri güvenle satışa sunmaktadır.