Hemşire Forması

Hemşire Forması

Bütün hemşireler aynı şekilde mi giyinmeli? Hastaneler ve sağlık kurumları, hemşireler için tek tip bir kıyafet yönetmeliğinde ısrar etmeli mi? Bu devam eden bir tartışma, bazı hastaneler tekdüzelik için evet diyor, bazı hastaneler bireysellikten yana. İçeriğimizde hemşire forması kullanımının avantajlarına değinecek bilgilere yer verdik.


Hemşire Formasının Avantajları

 -Hemşireler nötr renkte (Beyaz, Siyah ve Gri gibi tarafsız renklerdir.) ve aynı şekilde giyinmelidir. Aynı renkli hemşire forması, hemşireleri diğer hastane personelinden ayırmaya yardımcı olur.


Hemşire Formasında Neden Beyaz Renk Kullanılmakta ?

-Bazı hastaneler standart hemşire üniforması için beyaz rengini seçer. Beyaz renk çoğumuzda saflığı, temizliği ve servisi çağrıştırır , aynı zamanda geleneksel görünür. Beyaz hemşire üniformaları düzenli olarak beyazlatıldığı için, bakteri üreme olasılığı da daha azdır.

 

 -Tüm sağlık personeli için standart kıyafet kuralları, hastaların hemşireler, doktorlar, sağlık görevlileri, asistan hemşireler ve laboratuar asistanları arasında ayrım yapmalarına yardımcı olur. Düzenlenmiş bir kıyafet yönetmeliği sağlık kurumunun profesyonel görünmesini ve kendini güvende hissetmesini sağlar; hastaların ihtiyaç duydukları güveni artırır.


-Hemşire personelleri, asistanlar, sağlık personeli ve laboratuar personelinin hepsinin üniforma giymediklerini varsayarsak bu durum hastalar ve kurum çalışanları için zor durumlar yaşatırdı. Hemşirelerin kim olduğunu ayırt etmek zor; Tedavi altındaki hastaların yüzleri ve isimleri hatırlamaları beklenemez. Hastalar ilgiye ihtiyaç duyarlar ve standart bir hemşire üniforması bu ilginin sağlanmasında önemli etkidedir. Özellikle yaşlı hastalar, farklı üniformalarla ve keselerle çok karışık olabilir ve kime yaklaşacağını anlamak için mücadele edebilirler.