Boyacı Tulumları

Boyacı Tulumları

Diğer adı ile kimyasal koruyucu tulumları olan boyacı tulumları, boya yapma işlemi esnasında koruyucu nitelikte olup çok çeşitli tamirhane ortamlarında sınırlı boya püskürmesine, solventlere ve toza karşı kişisel korunma sağlar. Son derece rahat, yıkanabilir bu tulum, hafif ve nefes alabilen, su, boya ve partikül geçirmez, bakteri oluşturmaz. Çoğunlukla zirai ilaçlama yaparken, boya işlemlerinde veya gıda sektöründe çalışanlar hijyen açısından özellikle korunma amaçlı boyacı tulumu kullanmaktadır. Sıvı geçirmeme özelliği sayesinde üstüne dökülen kimyasal sıvıyı, boyayı içine hapsetmeden direk üstünden akıtarak kimyasal ürünün çalışana zarar vermesini engeller.


Boyama tulumları boyamama esnasında mutlaka kullanılmalıdır. Kimyasal koruyucuda denilen bu tulumlar, petro kimya endüstrisi, kimyasal atık tesisleri, çimento sanayi, zirai ilaçlama, haşere ilaçlama gibi alanlarda da koruyuculuk amacı ile giyilmektedir. Bu koruyucu tulumlar, çalışılacak iş alanına, kullanılacak ilaç yoğunluğuna göre çeşitli ve farklı modellerde mevcuttur. Yaşam alanlarımızın temizliği, hijyeni sağlanırken kullanılan ilaç çeşidine ve yoğunluğuna göre boyacı tulumları tercih edilmelidir.



Bu koruyucu tulumlar yaygın olarak birçok iş alanında kullanılmakta, kolay çıkarılıp giyilebilir ve hava alan bir özelliğe sahiptir. Hava alan yüzeyi sayesinde terlemeyi minimum seviyeye indirerek, çalışmayı engelleyecek hiç bir faktör bulundurmaz. Çalışanların iş emniyetini sağlayan boyama tulumlarında doğru giysi tipini seçmek önemlidir. Doğru giysi seçimi yaralanmaların önüne geçmekle birlikte uzun vade de meslek hastalıklarını da engeller. Bu tulumlar, koruyuculuğu bakımından 3 kategoriye ayrılabilir.

-düşük risk gurubunda olan koruyucular

-orta risk gurubunda olan koruyucular

-yüksek risk grubunda olan koruyucular.


Boyacı tulumları gerektiği durumlarda kullanılmadığı takdirde hem sağlık hem de iş gücünüzün kaybına yol açmaktadır. Bu da sizi olumsuz etkileyecektir. Boyama tulumu siparişleriniz için web sitemizi ziyaret edebilir ya da 0216 441 42 46 iletişim numaramızdan bize ulaşabilirsiniz.